Avrupa Mutfağı – İtalya

Mutfak kültürü bakımından Türkiye, İtalya’ya taşınmış gibidir. Dünyanın en ünlü mutfaklarından olan İtalyan mutfağı ününü eşsiz tariflerine olduğu kadar sade ve sağlıklı oluşuna da borçludur. Pizza, lazanya, gnocchi, panna cota, tiramisu ya da panettone – bunlar dünyanın her yerinde rahatlıkla bulunabilen pek çok İtalyan spesiyalinden sadece birkaçı. Bu mutfak yolculuğu sayesinde gerçek İtalyan dondurmasının tadının neye benzediğini, Polonya usulü bolonez ile gerçeği arasında ne fark olduğunu ve Apenin yarımadasında başlangıç yemeği olarak servis edilen çorbanın eşi benzeri olmadığını öğreniyoruz.

İtalyan mutfağının dünya çapında pek çok insanın kalbini çaldığına şüphe yok. Culinary Travels (Mutfak Seyahatleri) blogunun yazarı Natalia Rusinowska bir ay önce bize çok lezzetli yemekler hazırladı; biz de sizleri onun blogunu ve bizim Avrupa’ya yayılan mutfak seyahatlerimizi takip etmeye davet ediyoruz.

04

İtalya’ya yapacağımız bir seyahatte bizi neler bekler? Sadece pizza ya da İtalyan makarnasıyla değil, ayrıca Kuzey İtalya’nın meşhur pirinci, çeşit çeşit gnocchi ve lezzetli etlerle de tanışırız! Kuzeydeki İtalyanların güneydeki İtalyanlardan neden pek haz etmediğine bakacak olursanız, bu iki bölge arasında birçok farklılık olduğunu görürsünüz. Elbette, tatlıları unutmamak gerek… Sizi blogu takip etmeye çağırıyoruz. Bu çok lezzetli ve olağanüstü ilginç bir deneyim olacak!

02

03

01

Resimlere bakıp iç geçirmek güzel. Peki ya bu lezzetli yemekleri bizzat İtalya’ya gidip denemeye ne dersiniz? Tripsta ile erken rezervasyon yaparak Roma’da Kolezyum manzaralı bir lokantada pizzanızı yada Milano’da alışverişinizden sonra geleneksel italyan makarnanızı yiyebilirsiniz.

**********

Tripsta’yı Sosyal Medyada Takip edin!

About Mehmet İ.

Mehmet İ. Mehmet, tripsta.com.tr'de Türkiye Pazarlama Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Kendisine LinkedIn ve Google+ üzerinden ulaşabilirsiniz.

TAGS: , , , , , , , ,

20 YORUMLAR

  1. Güney Toscana Pizzası ve Lucca’da Yerel Tadlar…
    Güney Toscana pizzalarında en önemli ayrıntı ve belileyici ayrıntı elbette fırınlarda kullanılan volkanik lav taşları tabanlarıdır ki bunlar meşe odunuyla pizzayı pişirdiklerinde inanılmaz lezzetlerde çıtır çıtır mis gibi lezzetli pizzalar ortaya çıkmaktadır.
    Missina Boğazı’ın güney bölgesinde daha farklı Akdeniz lezzetleri: keçi eti,gorgonzales ve kuzu etiyle pişirilen bir tür fırın yemeğidir ki inanılmaz lezzetlidir.Patlican ve sebzelerin harmonisi,sızma zeytinyağı ile birleştiğinde nefis tadlar ortaya çıkar.

Yorum yapın